Engageret ergoterapeut eller pædagog søges til tværfagligt arbejde med borgere med nedsat funktionsevne i Følstruphusene

dato

Ergoterapeut med flair for sanseprofiler eller pædagog med flair for neuropædagogik og tværfagligt arbejde til Følstruphusene.
Vi er optaget af dig og din faglighed og mangler dig på Følstruphusene.

Følstruphusene Hus D, hvor vi søger en ny kollega, danner rammen om elleve borgeres liv. Borgerne er mellem 28 og 81 år og har varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. De bor i egne lejligheder, men der er også fælles stue, køkken og have, så der er både mulighed for at vælge fællesskabet til og fra.
En del af borgerne befinder sig inden for autismespektret; det betyder, at vi tilrettelægger miljøet og dagligdagen med dette for øje. Velfærdsteknologiske løsninger er centrale i dette arbejde. Vi har fx en IBG skærm, som bidrager til forudsigelighed og selvstændighed for borgerne. Det er afgørende, at den faglige indsats, omsorg og pleje tager udgangspunkt i borgerens eget perspektiv, livshistorie, vaner og sansemæssige behov.

Vi er i gang med at implementere vores nye faglige profil, som tager udgangspunkt i en neuropædagogisk tilgang og vi bruger den kognitive pyramide som analyseværktøj. Begreber som arousal, sanseintegration og opmærksomhed er en del af vores fælles sprog. Vi arbejder også med at udrulle og implementere sanseprofiler på Bocenteret, dette er en vigtig arbejdsopgave, som du kommer til at indgå i løsningen af. Se her en lille film om ergoterapi og ergoterapeuter på Bocentret.

Vores mål er, at borgerne oplever en hverdag med selvbestemmelse, livskvalitet og mulighed for at føre et sundt og aktivt liv i fællesskab med andre.
En måske kommende kollega beskriver noget af kerneopgaven sådan her: ”I hus D har vi en spændende hverdag med fuld hjælp til mange af borgerne i huset. Dette inkluderer hjælp til personlig hygiejne, forflytninger, måltider og anden pleje, alt sammen med fokus på at bevare borgerens værdighed, selvbestemmelse og selvstændighed.”

Kerneopgaven som vi er fælles om
Bocentret er en flerfaglig arbejdsplads, hvor vi arbejder systematisk med borgernes indsatsmål, med faglige metoder og dokumentation. Med hver vores faglighed er vi fælles om kerneopgaven. Det betyder, at uanset hvilken faglig baggrund vi har, så deles vi om de samme opgaver.

  • Udvikling og vedligehold af borgernes færdigheder samt grundlæggende omsorg og pleje.
  • At borgerne oplever en hverdag med selvbestemmelse og selvhjulpenhed.
  • Kontaktpersonansvar for den social- og sundhedsfaglige indsats, administration og praktiske opgaver
  • Sikre en individuel og målrettet indsats i samarbejdet med borgeren via mål- og delmålsarbejde og videndeling med kollegaer
  • Tilrettelæggelse af, refleksion over og evaluering af den faglige indsats

Vi lægger vægt på systematisk dokumentation af den faglige indsats og dokumenterer i Sensum og arbejder desuden med VUM 2.0 og FSIII i vores dokumentationspraksis.

Ud over borgerne, vil du blive en del af en personalegruppe, som tager hensyn til hinanden i planlægning og varetagelse af dagens opgaver, samt støtter og hjælper hinanden. Vi bruger hver vores faglighed til at bidrage til livsglæden og livskvaliteten – vi tror på, at det er forudsætning for udvikling.

Hvem er du?
Du er empatisk, nærværende og lyttende, for det har borgerne her brug for. Du skal kunne se det enkelte menneskes ressourcer og understøtte disse for at sikre mest mulig selvbestemmelse, selvstændighed og livskvalitet.

Derudover er det vigtigt, at du:
  • Bidrager med din faglige viden til at skabe bedste muligheder for livskvalitet og udvikling for borgerne
  • Du har en veludviklet mentaliseringsevne og møder borgerne med empati, respekt og anerkendelse for deres individuelle personligheder og integritet.
  • Har lyst til at dele din viden med os – og arbejde sammen mod fælles mål, der tager udgangspunkt i borgerens behov.
  • Arbejder systematisk og reflekteret med mål og metoder.
  • Vil være kontaktperson for nogle borgere og sikre at de får den bedste helhedsorienterede indsats.

Vi tilbyder dig:
  • Fokus på faglighed og muligheder for kompetenceudvikling
  • Godt individuelt tilrettelagt introforløb
  • Gode mulighed for at sætte dine kompetencer i spil, tilegne dig nye kompetencer og præge udviklingen i Bocentret.
  • Indgå i et flerfagligt samarbejde med andre ergoterapeuter, socialpædagoger, social- og sundhedsassistenter, pædagogiske assistenter og omsorgsmedhjælpere.

Hvor og hvornår?
Arbejdstiden vil primært ligge i morgen- og dagtimerne mandag til fredag, dog kan der også forekomme vagter aften og weekend. Det er envidere muligt at tilvælge vagter op til 16 timers varighed.

Følstruphusene ligger meget smukt i Nødebo på bredden af Esrum Sø, ca. 7 km fra Hillerød og det dejlige område giver gode muligheder for at arbejde med sanserne her.

Er det dig?
Er du nysgerrig på hvordan du kan bruge din faglighed i hverdagen i samarbejde med borgere og kollegaer i Hus D - så søg flere oplysninger her på vores hjemmeside. eller ring til afdelingsleder Christina Svarrer på telefon 72 32 60 95.

Vi forventer at holde samtaler løbende, så send din ansøgning, så snart du har sat det sidste punktum.

Hos os er det ikke kun arbejdet, der tæller, men også menneskene bag.

I fællesskab gør vi hver dag en forskel for kommunens mere end 54.000 borgere, og vi sætter pris på det helt særlige bidrag, som du kommer med. Vi er stolte af at gå nye veje og sammen finde løsninger på de udfordringer, som møder os. Hillerød Kommune er en fleksibel arbejdsplads, hvor vi tror på værdien af både forskellighed og sammenhold. Det er vigtigt, at alle føler sig anerkendt og respekteret, for hos os er arbejdsglæde en forudsætning for den gode kvalitet og tilfredse borgere.

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Fredensborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Bocenter for unge og voksne - Følstruphusene, Nødebovej, 3480 Fredensborg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 29-01-2025;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6de6cbd7-5087-4257-9881-78e77e70a5b4

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet