Struktur og udvikling - pædagog til botilbud i Nødebo

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kan du arbejde struktureret med pædagogik, kender du den kognitive pyramide, som er en del af neuropædagogikken, og kan du indgå i udviklende mikroøjeblikke med borgerne, så har du måske den faglige soliditet og nysgerrighed, som vi ønsker at have som kendemærke her på Følstruphusene.

Følstruphusene Hus D og Hus B, hvor vi søger en ny kollega, danner rammen om ti og elleve borgeres liv. Borgerne har varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. De bor i egne lejligheder, men der er også fælles stue, køkken og have, så der er både mulighed for at vælge fællesskabet til og fra.
En del af borgerne befinder sig inden for autismespektret; det betyder, at vi tilrettelægger miljøet og dagligdagen ud fra strukturpædagogisk tilgang. Velfærdsteknologiske løsninger er centrale i dette arbejde. Vi har fx en IBG- skærm, som bidrager til forudsigelighed og selvstændighed for borgerne. En lille del af borgerne har en demensdiagnose. For disse borgere er det afgørende, at den pædagogiske indsats, omsorg og pleje tager udgangspunkt i borgerens eget perspektiv, livshistorie, vaner og psykologiske behov.

Vi er godt i gang med at implementere vores nye faglige profil, som tager udgangspunkt i en neuropædagogisk tilgang med den kognitive pyramide som analyseværktøj. Begreber fra pyramiden som fx arousal, sanseintegration, opmærksomhed er nu dele af vores fælles sprog. Vi bruger metoder som LA2 og strukturpædagogik for at støtte borgerens eksekutive funktioner – det kan fx være piktogrammer, IBG- skærme og individuelle strukturhjælpemidler som Time Timer. Vi arbejder med sansestimulering på mange forskellige måder. I projekt jord til bord, går begreber som fælles tredje, ejerskab, fællesstuen som læringsmiljø og at dyrke noget fra naturens spisekammer hånd i hånd med sanselige oplevelser, som at vande, dufte til tomatplanternes blade og sætte tænderne i en sprød rød hjemmedyrket peberfrugt. Hvis du ansættes hos os vil du være med til at give både teori og metoder flere former og konkrete udtryk.

Og hvad er så kerneopgaven?

  • Udvikling og vedligehold af borgernes færdigheder.
  • Grundlæggende omsorg og pleje.
  • Kontaktpersonansvar for den social- og sundhedsfaglige indsats, administration og praktiske opgaver.
  • Struktureret pædagogik med totalkommunikation – også med velfærdsteknologiske hjælpemidler.
  • Systematisk dokumentation af den faglige indsats.

Dette forventer vi af dig
  • Du har en pædagogisk uddannelse.
  • Du bidrager med din faglige viden til at skabe bedste muligheder for livskvalitet og udvikling for borgerne.
  • Du har en veludviklet mentaliseringsevne og møder borgerne med empati, respekt og anerkendelse for deres individuelle personligheder og integritet.
  • Du har lyst til at dele din viden med os – og sammen arbejde mod fælles mål, der tager udgangspunkt i borgerens behov.

Vi tilbyder dig
  • At samarbejde med en lille gruppe borgere i et spændende udviklingsmiljø med afsæt i strukturpædagogisk tilgang.
  • At samarbejde med en gruppe medarbejdere og ledere med fokus på faglig sparring.
  • Gode mulighed for at sætte dine kompetencer i spil, tilegne dig nye kompetencer og præge udviklingen i Bocentret.

Hvor og hvornår?
Du får skiftende arbejdstider. Det betyder hverdagsfridage og det betyder, at du arbejder hver anden weekend og på nogle helligdage. Arbejdstiden ligger mellem 6.30 og 23. Følstruphusene ligger meget smukt i Nødebo på bredden af Esrum Sø, ca. 7 km fra Hillerød.

Er det dig?
Er du nysgerrig på hvordan du bruge din faglighed i hverdagen og i mikroøjeblikke i samarbejde med borgere og kollegaer, så søg flere oplysninger på vores hjemmeside.
Eller ring til en af os - afdelingsleder i Hus D, Christina Svarrer på telefon 72 32 60 95 eller afdelingsleder i Hus B, Kirsten Ryborg Jensen på telefon 72 32 60 09 og hør mere om kulturen i husene og om opgaverne, der venter dig.

Vi forventer at holde samtaler løbende, så send din ansøgning, så snart du har sat det sidste punktum. Er du studerende som snart afslutter din uddannelse, kan du evt. ansættes som omsorgsmedhjælper, indtil du har dit eksamensbevis i hus.

Frist
17. april 2024.

Hos os er det ikke kun arbejdet, der tæller, men også menneskene bag.

I fællesskab gør vi hver dag en forskel for kommunens mere end 54.000 borgere, og vi sætter pris på det helt særlige bidrag, som du kommer med. Vi er stolte af at gå nye veje og sammen finde løsninger på de udfordringer, som møder os. Hillerød Kommune er en fleksibel arbejdsplads, hvor vi tror på værdien af både forskellighed og sammenhold. Det er vigtigt, at alle føler sig anerkendt og respekteret, for hos os er arbejdsglæde en forudsætning for den gode kvalitet og tilfredse borgere.

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Fredensborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Bocenter for unge og voksne - Følstruphusene, Nødebovej, 3480 Fredensborg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 18-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6021868

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet