Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Fredensborg - torsdag den 8. april

Kilde: Nordsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Fredensborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Kælderrude knust, Hillerød

Mellem tirsdag klokken 15.00 og onsdag klokken 06.00 er der knust en rude til en kælder på Fredskovhellet. Hærværket er begået med en brosten.

Værktøj stjålet fra udhus, Fredensborg

Fra et udhus på Båstrupvej er der mellem klokken 18.00 og 23.59 tirsdag aften stjålet en værktøjskasse og to boremaskiner. Tyven har skaffet sig adgang ved at bryde en hængelås op, og tyveriet blev anmeldt onsdag klokken 09.54.

Sigtet for besiddelse af hash, Virum

En 43-årig mand fra København blev onsdag middag standset, da han kom kørende ad Skodsborgvej. Det viste sig, at manden var i besiddelse af en ikke ubetydelig mængde hash samt et større beløb i kontanter, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.

Blev franarret bankoplysninger, Frederikssund

En 70-årig mand blev tirsdag aften ved 20-tiden ringet op af en mand, som udgav sig for at ring fra it-afdelingen i en bank. Han oplyste, at den 70-årige var blevet udsat for it-kriminalitet og bad derfor om den 70-åriges kontooplysninger og Nem-id, hvilket han fik udleveret. Efterfølgende kunne den 70-årige mand konstatere, at der var hævet et større beløb fra hans bankkonto. Bedrageriet blev anmeldt onsdag eftermiddag klokken 12.44.
Nordsjællands Politi opfordrer til, at man aldrig oplyser bank, Nem-id- eller andre personoplysninger i telefonen eller til folk, som man ikke er sikker på, hvem er.

 

Værktøj stjålet fra container, Gentofte

Fra en container, der stod på Mesterlodden er der mellem slutningen af marts og i går, onsdag, stjålet forskelligt værktøj, blandt andet et pælebor og en nivelleringsmaskine. Tyven har skaffet sig adgang til containeren ved at bryde hængelåsen op.

 

Teenager bortvist fra tag, Kgs. Lyngby

En 15-årig dreng fra Farum blev onsdag eftermiddag bortvist fra Jernbanepladsen, hvor han rendte rundt på et tag.

 

Forsamling forduftet, Kgs. Lyngby

En borger kontaktede onsdag eftermiddag klokken 15.39 politiet og fortalte, at mere end 20 personer var forsamlet på en grønt område ved motorvejsbroen langs Torsvej. Da en patrulje få minutter senere kom frem til stedet, var forsamlingen imidlertid forduftet.

 

Gravemaskine stjålet, Stenløse

En gravemaskine er mellem mandag aften klokken 20.38 og onsdag formiddag klokken 10.00 blevet stjålet fra Stenlillevej. Der er tale om en orange gravemaskine af mærket Kubota.

 

Spritbilist fik bilen beslaglagt, Hillerød

Onsdag eftermiddag klokken 15.58 blev en 33-årig mand fra København standset, da han kom kørende ad Trollesmindevej. En alkometertest viste, at mandens promille var tre gange så høj, som tilladt, og manden blev derfor sigtet for spirituskørsel og taget med for at få taget en blodprøve, som skal fastlægge den nøjagtige promille. Endvidere blev mandens bil beslaglagt.

 

Brand ved skole, Rungsted Kyst

Klokken 16.20 indløb der anmeldelse om, at der var brand i taget på Rungsted Skole. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var flammer under skolens tag, og brandvæsnet gik straks i gang med slukningsarbejdet.

Branden opstod formentlig i forbindelse med svejsearbejde ved anlæggelse af tagpap, og tre personer er på baggrund deraf blevet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. 

 

Mand truet med kniv, Hellerup

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 16.57, var en 38-årig mand fra Lyngby kort forinden blevet antastet af fem ukendte unge mænd på Ryvangs Alle, hvoraf den ene havde truet den 38-årige med en kniv. De fem mænd var derefter løbet fra stedet i retning mod Svanemøllevej.

Patruljer kørte til stedet for at lede efter de fem mænd, som dog ikke var mulige at udfinde i området.

Manden, der truede med kniv, beskrives som: mand, mellemøstlig af udseende, ca. 20 år, ca. 160 cm. Iført sort Moncler-jakke med hætte og blå bukser med gul stribe.

De andre fire personer beskrives som: mænd i alderen 15-25 år, brune i huden, og den ene var spinkel af bygning og med mørkt hår. 

 

Ung mand sigtet for overtrædelse af knivloven, Frederikssund

Klokken 17.22 blev det anmeldt, at tre unge mænd befandt sig på Frederikssund Station, hvor den ene stod og fægtede med noget, der kunne ligne en kniv. Patruljer kørte til stedet, hvor de tre unge mænd blev truffet. Der var ikke umiddelbart noget, der tydede på, at kniven var blevet brugt som trussel eller lignende, men den ene unge mand blev af patruljen sigtet for overtrædelse af knivloven. 

 

Butikstyveri, Humlebæk

En butiksdetektiv anmeldte klokken 17.36, at en kvinde blev tilbageholdt ved Super Brugsen i Humlebæk Centret, idet hun havde stjålet en dåseøl samt et glas oliven og kapers fra butikken, og nu ville forlade stedet uden at oplyse sit navn. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf kvinden, som viste sig at være en 39-årig uden kendt adresse. Hun blev af patruljen sigtet for butikstyveriet.

 

Butikstyveri, Farum

I Kvickly på Farum Bytorv blev en udenlandsk mand klokken 17.39 tilbageholdt, idet han havde stjålet spiritus, nødder, ost og et stegetermometer fra butikken. En patrulje kørte til stedet, hvor manden, en 32-årig, blev sigtet for butikstyveri.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Nærum

På Helsingørmotorvejen blev en 30-årig mandlig bilist klokken 19.27 standset af en patrulje og bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Det kunne han imidlertid ikke efterkomme, da han havde fået frakendt førerretten, og han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Unge skabte uro på station, Farum

Klokken 19.59 indløb der anmeldelse om, at en mindre gruppe unge mennesker var meget højtråbende og skabte utryghed med deres adfærd på Farum Station. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf nogle unge drenge svarende til beskrivelsen fra anmeldelsen. Der var ikke umiddelbart anledning til at sigte de unge for noget kriminelt, men patruljen fik en god snak med dem om deres adfærd.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Allerød

På Vestvej standsede en patrulje klokken 20.09 en 42-årig mandlig bilist fra Lynge. Han blev ved den lejlighed sigtet for at køre bil, selv om han var frakendt førerretten.

 

Sigtet for ikke at holde til højre på motorvejen, Farum

En patrulje observerede klokken 20.20 en personbil, som kørte ad Hillerødmotorvejen i sydgående retning mellem afkørsel 11 og 10 og på en strækning af ca. 1 kilometer kørte i 2. vognbane. Patruljen bragte herefter bilen til standsning, og føreren af bilen, en 42-årig mand fra Frederiksberg, blev sigtet for at undlade at holde til højre på motorvejen. Derudover blev han også sigtet for at køre bil, selv om han havde fået frakendt sin førerret.

 

Brand i bil, Vedbæk

Klokken 22.29 indløb der anmeldelse om, at der var brand i en bil, som holdt parkeret på Kohavevej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet blev påbegyndt. 

Branden var formentlig påsat, idet en flise var kastet gennem ruden på bilen, og der på førersædet lå en genstand, som kunne ligne en benzindunk. To mænd iført sort tøj var kort inden, branden brød ud, set forlade stedet. Ved rundering i området var de dog ikke mulige at udfinde.

 

Katalysator stjålet fra bil, Kgs. Lyngby

En 25-årig mand fra Søborg anmeldte klokken 00.50, at en ukendt gerningsperson mellem onsdag klokken 20.00 og torsdag klokken 00.30, havde stjålet katalysatoren på den 25-åriges bil, som i gerningstidsrummet havde holdt parkeret på Skovbrynet. 

 

Hvem ringer klokkerne for, Helsingør

Det spørgsmål stillede indtil flere borgere vagtcentralen i Nordsjællands Politi, da kirkeklokkerne på Sct. Olai Kirke i løbet af natten spillede over længere tid uden ophør. Den første anmeldelse indløb klokken 01.08, og der havde klokkerne tilsyneladende allerede spillet et godt stykke tid.

Formentlig skyldtes klokkespillet, at de var gået i baglås, og klokken 02.10 lykkedes det en kirkemedarbejder at slukke for strømmen, så klokkerne kunne bringes til tavshed, og det igen var muligt for beboerne at få noget nattesøvn.

 

Mand fik konfiskeret bil efter vanvidskørsel, Kgs. Lyngby

Klokken 05.08 forsøgte en patrulje at bringe en personbil på Lyngby Hovedgade til standsning. Det var føreren af bilen dog ikke interesseret i, og han valgte derfor at prøve at køre fra patruljen. I den forbindelse kørte han blandt andet over for rødt og i den modsatte vognbane ved Klampenborgvej med en hastighed på ca. 200 km/t. 

På Klampenborgvej nær Sorgenfrigårdsvej påkørte han et skilt, hvorefter han forlod bilen og forsatte sin flugt til fods. Han blev dog hurtigt derefter standset af patruljen, hvorefter han blev anholdt. Der var tale om en 24-årig mand fra Lyngby, som blev sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed samt for spirituskørsel, idet han formentlig havde ført bilen med en promille over det tilladte.

Mandens bil blev grundet vanvidskørsel ved den lejlighed beslaglagt med henblik på konfiskation, og han blev derefter kørt til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget, og der venter nu svar på den for at fastslå hans eventuelle præcise promille.

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Flere artikler