Sanketur i Danstrup Hegn: Svampe og vild mad

dato

Tag med på en spændende sanketur søndag den 15. september 2024 kl. 11:00 i Danstrup Hegn, hvor vi under kyndig vejledning skal sanke svampe og vild mad. Lær at identificere, indsamle og tilberede spiselige svampe i naturen.

Sankning for alle niveauer
Denne sanketur er både for begyndere og mere erfarne svampejægere. Undervejs vil du lære at genkende spiselige svampe og skelne dem fra deres giftige forvekslinger. Du får også indblik i svampenes forskellige former, farver, smage og dufte.

Svampenes gastronomiske potentiale
Svampe er ikke blot en velsmagende delikatesse, men også en bæredygtig fødevarekilde. De er fulde af umami, proteiner, vitaminer og mineraler, og kan dyrkes på forskellige materialer som halm, træflis og endda toiletpapir. På turen vil vi høre om svampenes anatomi, levesteder og få tips til sankning.

Praktisk madlavning i naturen
Mens vi samler svampe, vil vi også tilberede nogle af dem sammen. Dette giver en unik mulighed for at smage på naturens egne råvarer og få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Find flere madoplevelser
Er du interesseret i flere madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark. Der er fem kategorier at vælge imellem: rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure. Dette arrangement hører til kategorien 'naturogsanketure'.

Praktisk information
Dato: Søndag 15. september 2024
Tid: Kl. 11:00
Sted: Danstrup Hegn, Danstrupvej 24, 3480 Fredensborg
Entré: Gratis
Arrangør: Alle
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40405

For mere information om 'Bag om smagen', besøg deres hjemmeside: LOF - Bag om smagen.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut